Oblíbený a jednoduchý low carb dort. Zdravý a chutný dezert či snídaně. :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Korpus | |
|---|---|
|
200 g |
200 g |
|
4 kusy |
4 kusy |
|
40 g |
40 g |
|
50 g |
50 g |
|
mouka mandlová z mandlových jader 120 g |
120 g |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
40 g |
40 g |
|
1 špetka |
1 špetka |
| Krém | |
|
250 g |
250 g |
|
250 ml |
250 ml |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
| Navrch | |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
3 kusy |
3 kusy |
Postup přípravy
-
Nejdříve jsem nastrouhala mrkev najemno. Vlašské ořechy jsem nahrubo pomlela. Připravila jsem si všechny ostatní ingredience na korpus. Na dno dortové formy (mám o průměru 21 cm) jsem dala pečící papír a obruč zevnitř vymazala máslem. Zapnula jsem si troubu.
-
Celá vejce jsem spolu s erythritolem a solí vyšlehala do pěny. Potom jsem vmíchala kokosový olej a mrkev. Postupně jsem přidala smíchané suché ingredience a vše promíchala.
Těsto jsem vylila do formy a vložila do předehřáté trouby. Pekla jsem na 180 stupňů 35 minut. Upečený korpus jsem nechala ve formě vychladnout.
-
Připravila jsem si krém. Ušlehala jsem šlehačku. V druhé misce jsem prošlehala tvaroh s erythritolem a šlehačku jsem pak do tvarohu vmíchala.
Formu s vychladlým korpusem jsem rozevřela a odstranila jsem pečící papír. Korpus jsem vrátila zpět do formy a rovnoměrně na něj rozetřela šlehačkový krém. Dort jsem posypala skořicí a ozdobila kousky ořechů.
Nechala jsem zaležet v ledničce přes noc.
Makronutrienty
19%
21%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 086 kJ | 1 085 kJ |
| Kalorická hodnota | 259 kcal | 259 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
7,4 g
2,67 g |
7,4 g
2,67 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,74 SVJ | 0,74 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,2 g
10,4 g |
23,1 g
10,4 g |
| Bílkoviny | 8,06 g | 8,05 g |
| Sůl | 0,377 g | 0,377 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













