Mrkvovobatátová kaše s jehněčím

Mrkvovobatátová kaše s jehněčím

Parádní lowcarb oběd na velikonoční stůl.

Děkujeme Zuzce Causeway za recept :).

Postup přípravy

  1. Malé stehýnko jsem opláchla, nasolila, opepřila a naložila do oliváče spolu s česnekem, jedna menší hlavička. Přes noc odležet v ledničce.

  2. Druhý den jsem stehýnko vyndala z lednice, podlila studenou vodou a dala do trouby na 180°C a pekla 1,5 hodiny, až bylo masíčko hotové. Nechala vystydnout a natrhala na menší kousky.

  3. Vše očistit, opláchnout, nakrájet na kostičky a dát vařit v osolené vodě. Až jsou měkké tak zcedit a rozšťouchat šťuchadlem na brambory, dát trochu smetany, popřípadě ještě osolit. Dát na talíř kaši a na to pak natrhané masíčko.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte