Mrkvová roláda s čerstvým sýrem - bez mouky

Mrkvová roláda s čerstvým sýrem - bez mouky

Rychlé a efektní lowcarb pohoštění, či lehká večeře.

Postup přípravy

  1. Na másle opražíme 1/2 lžičky kmínu, přidáme nahrubo nastrouhané 3 mrkve, osolíme, opepříme, pár minut restujeme a necháme vychladnout. Pak přidáme 3 žloutky a tuhý sníh z bílků. Lehce zamícháme a vylijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme 10 - 15 minut na 170°C.

  2. Vychladlou roládu natřeme čerstvým sýrem Allmette (nebo lučina, palouček, boník...) smíchaným s třemi lžícemi zakysané smetany, nasekanou pažitkou a nakrájenou šunkou 50 g a zabalíme do rolády .

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte