Míchaná vajíčka s uzeným lososem

Adéla Kábelová

Míchaná vajíčka jsou už takovou klasikou. Aby byla nějaká změna, vyzkoušela jsem verzi s uzeným lososem. Ten pokrmu dodá bílkoviny, zasytí a my si jej tak můžeme, kromě snídaně, vychutnati třeba jako rychlovku k obědu nebo večeři.

Míchaná vajíčka s uzeným lososem

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
máslo přepuštěné, ghí 3 g
vejce slepičí střední, m 3 kusy
losos uzený 80 g
pažitka nať čerstvá 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme pánev a necháme v ní rozpustit máslo ghí nebo nějaký jiný tuk či olej. Do misky rozklepneme vejce, kousky uzeného lososa a lehce promícháme vidličkou. Směs nalijeme na pánev, podle chuti opepříme a osolíme a mícháme do požadované konzistence. Hotový pokrm dáme na talíř a ozdobíme třeba pažitkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů