Meruňkové palačinky

šmakoun

Odkdy jsou palačinky fit? Od chvíle, kdy do nich přidáte bílkovinu v podobě Šmakouna! Jejich chuť neovlivní, zato nutriční hodnoty budou o dost příznivější – více bílkovin, méně sacharidů. Naplňte je tvarohem, ozdobte ovocem a určitě neodolají ani děti! Za recept děkujeme @mama_v_kuchyni.

Meruňkové palačinky

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
bílkový sýr natural (šmakoun, schmaky) 100 g
hladká mouka špaldová celozrnná 1,5 hrnků
mléko polotučné 1,5% tuku 1,5 hrnků
vajíčka 2 kusy
tvaroh měkký tučný 250 g
med včelí 1 lžíce
meruňky 10 kusů

Postup přípravy

  1. Šmakouna rozmixujte spolu s vejci, poté přisypte mouku a mléko. Správnou palačinkovou konzistenci dolaďte moukou či naopak mlékem. Těsto nechte chvíli odležet a poté smažte na nepřilnavé pánvi, klidně bez tuku. Naplňte tvarohem a meruňkami nebo jiným ovocem dle chuti.

  2. Vyzkoušejte obměnit Šmakouna Klasik za jednu z jeho ochucených verzí (Klikva & goji, Meruňka, Švestka & skořice). Těsto lehce osladí a chuťově příjemně doladí.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů