Sladké dezerty moc často nepeču. Ale když je velká chuť tak zásadně jednoduše a dobře.
Tohle je další nebe v hubě.
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Krém | |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 250 g |
250 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Poleva | |
100 g |
100 g |
100 ml |
100 ml |
Další | |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Suroviny na krém si vyšleháme a dáme do ledničky vychladit.
Žloutky vyšleháme se lžící sladidla a kakaa a vedle vyšleháme bílky . Opatrně spolu spojíme a pečeme v pekáčku vyložený pečícím papírem 15-20 minut na 180°
Já měla pekáček o velikosti 22*17 cm.
Korpus necháme vychladnout a když je vychladlý potřeme krémem, posypeme borůvkami a polijeme polevou.
Poleva je pouze rozpuštěná čokoláda ve smetaně.
Makronutrienty
30%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 175 kJ | 1 633 kJ |
Kalorická hodnota | 281 kcal | 390 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,9 g
4,21 g |
17,9 g
5,85 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,29 SVJ | 1,79 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,1 g
14,6 g |
33,4 g
20,3 g |
Bílkoviny | 6,2 g | 8,62 g |
Sůl | 0,221 g | 0,307 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů