Skvělý lowcarb dezert, plný ořechů.
Děkujeme Ajče Ajax Vospálkovic za recept :)
- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
3 lžíce |
3 lžíce |
40 g |
40 g |
Náplň ořechová | |
3 hrnky |
3 hrnky |
20 g |
20 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
50 ml |
50 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
Náplň smetanová | |
250 ml |
250 ml |
250 g |
250 g |
10 g |
10 g |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
4 kusy |
4 kusy |
Postup přípravy
-
Postup: z bílků sníh, žloutky s vodou vyšlehat do pěny, přidat mouku z lískových ořechů, můžeš přidat i PDP, opatrně přimíchat sníh, péct cca 8 min.
-
Mezitím udělat ořechovou náplň (stejně jako když děláš makovou). Smetanovou: šlehačku vyšlehat, želatinu připravit dle postupu (nechám nabobtnat ve studené vodě do Rendlíku dám třeba 5 lžic ušleháne šlehačky a rozpustím v ní želatinu). Potom k vyšlehané šlehačce přidám mascarpone a želatinu z Rendlíku a chvilku zašleham a dám ztuhnout.
-
Na těsto natřu ořechovou náplň, na ni smetanovou - trochu si nechám navrch.
Zatočím, potřu zbytkem smetanové náplně, posypu ořechy a dám do lednice ztuhnout.
Makronutrienty
13%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 951 kJ | 3 148 kJ |
Kalorická hodnota | 466 kcal | 752 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,43 g
2,55 g |
13,6 g
4,11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,843 SVJ | 1,36 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
44,2 g
11,5 g |
71,3 g
18,6 g |
Bílkoviny | 10,6 g | 17 g |
Sůl | 0,068 g | 0,11 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů