Marinovaný bůček v česneku a chilli
Výborná zimní lowcarb pochoutka - žádané pohoštění k vínu. Další recepty naleznete i zde : https://www.instagram.com/p/CpkJX54Lco6/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 2h
- 3 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Mražení a chlazení
- Obědy a večeře
- Oslava
- Párty
- Recepty po babičce
- Silvestr
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřový bok, bůček bez kosti | 500 g |
sůl | 1 lžička |
bobkový list celý sušený | 3 kusy |
česnek stroužky | 4 kusy |
nové koření | 3 kuličky |
pepř černý celý | 3 kuličky |
česnek stroužky | 5 kusů |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
chilli sušené mleté | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
worcestrová omáčka | 1 lžička |
olivový olej | 70 ml |
Postup přípravy
-
K masu přidáme všechny ingredience, zalijeme vodou a vaříme doměkka (já v multifunkčním hrnci Salante Cuco, program dušení 1,5 hodiny).
-
Vše si smícháme a potřeme čerstvě vytažené, horké maso (seřízneme kůžičku, komu by vadila). Poté zamotáme do alobalu a necháme tyden uležet v lednici...
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů