Výborný doplněk salátů, příloha k masu nebo jen tak na chuť.
- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Žampiony nakrájíme na čtvrtky, cibuli na půlkolečka.
Ingredience na marinádu smícháme a promícháme s žampiony a cibulí.
Necháme odležet v ledničce 24 hodin.
Podáváme jako součást salátů nebo přílohu k nejrůznějším pokrmům.
Makronutrienty
40%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 311 kJ | 304 kJ |
Kalorická hodnota | 74,3 kcal | 72,7 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,75 g
0,902 g |
5,62 g
0,882 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,575 SVJ | 0,562 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,85 g
0,797 g |
4,75 g
0,78 g |
Bílkoviny | 3,71 g | 3,63 g |
Sůl | 18,4 g | 18 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů