Mangoldová polévka s kadeřávkem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Zdravá polévka plná vitamínů, bez tuku.

Mangoldová polévka s kadeřávkem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
mangold 50 g
kapusta kadeřavá, kadeřávek 50 g
petrželka, petrželová nať 3 snítky
kapusta růžičková 5 kusů
hladká mouka pšeničná 1 lžíce
mléko nízkotučné, odstředěné 100 ml
máslo čerstvé 5 g
vajíčka 1 kus
pepř bílý mletý 1 špetka
muškátový květ mletý 1 g
sůl 2 špetky

Postup přípravy

  1. Mangold, petrželovou nať a kadeřávek nakrájíme (z kadeřávku použijeme pouze měkkou část bez tvrdé stopky). Vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme máslo, osolíme opepříme a dusíme pod pokličkou do změknutí.

  2. Když je zelenina měkká, podlijeme cca 300 ml vody a vše rozmixujeme. Vrátíme zpět na sporák, přidáme na poloviny nakrájenou růžičkovou kapustu a přivedeme k varu.

  3. V mléce důkladně rozmícháme hladkou mouku a přilijeme do polévky. Dochutíme muškátovým květem, vaříme až změkne kapusta. Servírujeme s polovinou vajíčka natvrdo a ozdobené petrželovou natí.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů