Mangoldová polévka s kadeřávkem
Zdravá polévka plná vitamínů, bez tuku.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Mixér
- Obědy a večeře
- Polévky
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mangold | 50 g |
kapusta kadeřavá, kadeřávek | 50 g |
petrželka, petrželová nať | 3 snítky |
kapusta růžičková | 5 kusů |
hladká mouka pšeničná | 1 lžíce |
mléko nízkotučné, odstředěné | 100 ml |
máslo čerstvé | 5 g |
vajíčka | 1 kus |
pepř bílý mletý | 1 špetka |
muškátový květ mletý | 1 g |
sůl | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Mangold, petrželovou nať a kadeřávek nakrájíme (z kadeřávku použijeme pouze měkkou část bez tvrdé stopky). Vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme máslo, osolíme opepříme a dusíme pod pokličkou do změknutí.
-
Když je zelenina měkká, podlijeme cca 300 ml vody a vše rozmixujeme. Vrátíme zpět na sporák, přidáme na poloviny nakrájenou růžičkovou kapustu a přivedeme k varu.
-
V mléce důkladně rozmícháme hladkou mouku a přilijeme do polévky. Dochutíme muškátovým květem, vaříme až změkne kapusta. Servírujeme s polovinou vajíčka natvrdo a ozdobené petrželovou natí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů