Mandlovo-borůvkový dort - LC
Na neděli nízkosacharidový dort ke kávě, je vynikající! Děkujeme Ladě Michové za recept:)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
mandlová mouka | 150 g |
sůl | 1 špetka |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 5 g |
kokosový olej | 40 g |
erythritol, sukrin | 50 g |
vanilkový extrakt | 2 lžičky |
mascarpone | 250 g |
tvaroh měkký tučný | 125 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 250 g |
borůvky | 10 g |
želatina | 1 lžička |
erythritol, sukrin | 1 lžička |
čokoláda hořká, 90% | 50 g |
smetana na vaření | 50 ml |
kokosový olej | 1 lžíce |
borůvky | 2 hrsti |
mandle kousky | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Postup: oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s erythritolem. Přidáme rozehřátý a vychladlý kokosový olej a esenci a dobře promícháme. Pak přidáme mouku smíchanou s PDP. Nakonec zlehka ručně vmícháme sníh z bílků.
-
Těsto dáme do dortové formy (boky vymažeme máslem, na dno dáme pečící papír) a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut, podle typu trouby.
-
Vychladlý korpus přeřízneme a natřeme borůvkovým krémem. Přiklopíme a natřeme bílým krémem. Nazdobíme. Necháme uležet v ledničce přes noc.
-
Krém rozdělíme do dvou misek. Do jedné přidáme rozmixované borůvky (množství od oka), erythritol dle chuti a trochu želatiny.
-
Čokoládová poleva: 99% čokoláda, smetana, kokosový olej. Vše od oka. Rozehřejeme v kastrolku ve vodní lázni. Zdobení: na dortu jsem udělala kruhy z čokoládové polevy, mezi ně naskládala borůvky a celé posypala nasekanými mandlemi.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů