Mandlovo-borůvkový dort - LC

Na neděli nízkosacharidový dort ke kávě, je vynikající! Děkujeme Ladě Michové za recept:)

Mandlovo-borůvkový dort - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
mandlová mouka 150 g
sůl 1 špetka
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 5 g
kokosový olej 40 g
erythritol, sukrin 50 g
vanilkový extrakt 2 lžičky
mascarpone 250 g
tvaroh měkký tučný 125 g
smetana ke šlehání, šlehačka 250 g
borůvky 10 g
želatina 1 lžička
erythritol, sukrin 1 lžička
čokoláda hořká, 90% 50 g
smetana na vaření 50 ml
kokosový olej 1 lžíce
borůvky 2 hrsti
mandle kousky 1 hrst

Postup přípravy

  1. Postup: oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s erythritolem. Přidáme rozehřátý a vychladlý kokosový olej a esenci a dobře promícháme. Pak přidáme mouku smíchanou s PDP. Nakonec zlehka ručně vmícháme sníh z bílků.

  2. Těsto dáme do dortové formy (boky vymažeme máslem, na dno dáme pečící papír) a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut, podle typu trouby.

  3. Vychladlý korpus přeřízneme a natřeme borůvkovým krémem. Přiklopíme a natřeme bílým krémem. Nazdobíme. Necháme uležet v ledničce přes noc.

  4. Krém rozdělíme do dvou misek. Do jedné přidáme rozmixované borůvky (množství od oka), erythritol dle chuti a trochu želatiny.

  5. Čokoládová poleva: 99% čokoláda, smetana, kokosový olej. Vše od oka. Rozehřejeme v kastrolku ve vodní lázni. Zdobení: na dortu jsem udělala kruhy z čokoládové polevy, mezi ně naskládala borůvky a celé posypala nasekanými mandlemi.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů