Zatím nejlepší LC dezert, vůbec nechutná po vejcích a je super rychlej .
Origo recept odtud - ještě snadnější varianta vylít korpus na plech a po vychladnutí nakrájet na pláty, slepit krémem a ozdobit
- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
120 g |
120 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Krém | |
500 g |
500 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Na ozdobu | |
20 kusů |
20 kusů |
10 kusů |
10 kusů |
Postup přípravy
-
Vyšlehat bílky se solí, žloutky se sladidlem, přimíchat mák.
Dát péct do dvou malých forem na 160°C/35 minut.
Po vychladnutí prokrojit.
-
Vyšlehat mascarpone s xylitolem a ostatním, naplnit korpus, potřít vrch a boky.
Ozdobit ovocem, dát chladit.
Makronutrienty
28%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 023 kJ | 1 687 kJ |
Kalorická hodnota | 245 kcal | 403 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,9 g
1,31 g |
17,9 g
2,16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,09 SVJ | 1,79 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,1 g
11,5 g |
34,8 g
19 g |
Bílkoviny | 6,17 g | 10,2 g |
Sůl | 0,17 g | 0,28 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů