Lahodný lowcarb dezert bez mouky a cukru, vhodný i pro diabetiky.
- 30m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce |
2 lžíce |
50 g |
50 g |
5 lžic |
5 lžic |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Náplň | |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
6 bílů + špetka soli - ušleháme tuhý sníh a postupně vmícháme zlehka 3 lžíce xylitolu nebo eritrytolu , 4 lžíce sušeného mléka , 4 - 5 lžic mletého máku, špetku skořice, a citronovou kůru. Upečeme na 160°C asi 25 minut.
-
Náplň : 1 šlehačka , 2 kostky tvarohu ,podle chuti xylitol nebo eritrytol a ušlehám
Makronutrienty
32%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 755 kJ | 803 kJ |
Kalorická hodnota | 180 kcal | 192 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,2 g
4,94 g |
11,9 g
5,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,12 SVJ | 1,19 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,1 g
5,22 g |
10,7 g
5,55 g |
Bílkoviny | 13,3 g | 14,2 g |
Sůl | 0,301 g | 0,321 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů