Lusková polievka

Zemislava

Vegánska polievka z fazulovych luskov je výborná ako predjedlo, ale ak k nej pridáme opečený chlieb tak zasýti aj ako hlavné jedlo.

Lusková polievka

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
fazolové lusky mražené 300 g
brambory pozdní 3 kusy
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka 250 g
voda 500 ml
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
cukr krystal 1 lžička
olej řepkový 3 lžíce

Postup přípravy

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na 2-3 cm veľké kusy a aj s luskami dáme variť do vody.

  2. Varíme kým nezmäknú a potom pridáme smotanu a olej a ochutíme, necháme prevrieť a odstavíme.

  3. Polievku necháme pod pokrievkou odpočívať ešte 10 minút, aby sa chute prepojili.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů