Lusková polievka
Vegánska polievka z fazulovych luskov je výborná ako predjedlo, ale ak k nej pridáme opečený chlieb tak zasýti aj ako hlavné jedlo.
- 35m
- 6 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
fazolové lusky mražené | 300 g |
brambory pozdní | 3 kusy |
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka | 250 g |
voda | 500 ml |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
cukr krystal | 1 lžička |
olej řepkový | 3 lžíce |
Postup přípravy
-
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na 2-3 cm veľké kusy a aj s luskami dáme variť do vody.
-
Varíme kým nezmäknú a potom pridáme smotanu a olej a ochutíme, necháme prevrieť a odstavíme.
-
Polievku necháme pod pokrievkou odpočívať ešte 10 minút, aby sa chute prepojili.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů