Jednoduchý, lehoučký LC dezert, nadchl nás 🥰
Krásný dort od Martiny Vyšínové, děkujeme :)
Tento a další recepty a inspirace sleduj IG lowcarbdezerty
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus - 3 ks | |
---|---|
400 ml |
400 ml |
90 g |
90 g |
200 g |
200 g |
30 g |
30 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
Rozvar | |
250 g |
250 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Krém | |
500 g |
500 g |
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vznikne Vám kompaktní hmota, na pečící papír vytvořte 3 stejné kruhy a upečte na 180°C do růžova.
-
Na krém si vše společně vyšlehejte v hladký lehoučký krém.
-
Po kompletaci celý dort odshora dolů propíchejte špejlí nebo pletací jehlicí, ať se rozvar a krém nasákne do korpusů, dozdobte a nechejte minimálně 24hod zakryté uležet v chladu, ať dortík změkne.
Makronutrienty
23%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 210 kJ | 2 109 kJ |
Kalorická hodnota | 289 kcal | 504 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,8 g
4,36 g |
17,1 g
7,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,98 SVJ | 1,71 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
26 g
19,8 g |
45,3 g
34,5 g |
Bílkoviny | 7,21 g | 12,6 g |
Sůl | 0,146 g | 0,254 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů