Low carb vanilkové rohlíčky

Jídelní plán

Low carb vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky máme opravdu rádi. Jsou naší vánoční klasikou. Tenhle recept je ale trochu jiný – je nízkosacharidový, vyhovuje i zásadám keto stravování. Nejsou to úplně ty klasické, moučné rohlíčky, ale výborně je nahradí. Rohlíčky jsou bez mouky, takže jsou přirozeně bezlepkové a také bez přidaného cukru.

Takže pokud jíte low carb stravu, můžete se letošní Vánoce opravdu těšit. Chybět totiž nebudou ani vanilkové rohlíčky.

Postup přípravy

  1. Ujistěte se, že kupujete opravdu odtučněnou mandlovou mouku - bude mít cca 12% tuku. U nás ji prodává třeba DMko.

    Do mísy nasypte mandlovou mouku, xylitol, sušenou syrovátku, špetku soli, mletou vanilku a prášek do pečiva. Vše dobře promíchejte.

  2. Do moučné směsi nasekejte 35 g másla. Třecím nástavcem v robotu a nebo vidličkou do směsi máslo zapracujte - pracujte rychle, aby se suroviny co nejméně zahřály.

    Když je mouka s máslem rozemnutá do jemné drobenky, přidejte žloutky i rum a opět zapracujte.

    Těsto rychle vyválejte do válečku a rozdělte na 15 stejných dílků. Z nich rychle vytvarujte rohlíčky.

    Do moučné směsi nasekejte 35 g másla. Třecím nástavcem v robotu a nebo vidličkou do směsi máslo zapracujte - pracujte rychle, aby se suroviny co nejméně zahřály.
Když je mouka s máslem rozemnutá do jemné drobenky, přidejte žloutky i rum a opět zapracujte.
Těsto rychle vyválejte do válečku a rozdělte na 15 stejných dílků. Z nich rychle vytvarujte rohlíčky.
    Do moučné směsi nasekejte 35 g másla. Třecím nástavcem v robotu a nebo vidličkou do směsi máslo zapracujte - pracujte rychle, aby se suroviny co nejméně zahřály.
Když je mouka s máslem rozemnutá do jemné drobenky, přidejte žloutky i rum a opět zapracujte.
Těsto rychle vyválejte do válečku a rozdělte na 15 stejných dílků. Z nich rychle vytvarujte rohlíčky.
    Do moučné směsi nasekejte 35 g másla. Třecím nástavcem v robotu a nebo vidličkou do směsi máslo zapracujte - pracujte rychle, aby se suroviny co nejméně zahřály.
Když je mouka s máslem rozemnutá do jemné drobenky, přidejte žloutky i rum a opět zapracujte.
Těsto rychle vyválejte do válečku a rozdělte na 15 stejných dílků. Z nich rychle vytvarujte rohlíčky.
  3. Pečte cca 10 minut na 180°C. Rohlíčky jsou hotové, když jsou ze spodu růžové a lze je zvednout z plechu.

  4. Pocukrujte jednou lžičkou rozmixovaného xylitolu. Poprašek nepřehánějte, xylitol má totiž ve větším množství lehký mentolový dozvuk.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte