Klasické šneky z listového těsta určitě znáte. A co takhle zkusit low carb variantu a pohostit jimi návštěvu? Jsou rychlé a moc dobré. Náplň můžete zvolit jakoukoliv, já udělal variantu na pizzové šneky.
Ať chutná! Pokud budete šneky zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.cz.
- 30m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
125 g |
125 g |
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
Náplň | |
3 lžíce |
3 lžíce |
sýr parmazánového typu, strouhaný 80 g |
80 g |
50 g |
50 g |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Nejdříve si připravíme plát – do mixéru natrháme mozzarellu, přidáme 5 vajec, provensálské koření a promixujeme do hladka. Následně přidáme 2 lžíce mandlové mouky a 2 – 3 pulsy opět promixujeme. Tuto směs vylijeme na pekáč vyložený pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 stupňů cca 8 minut.
-
Po upečení plát i s papírem přendáme na velké prkénko, já použil vál na těsto. Z plátu opatrně sundáme pečící papír a necháme chvilku vychladnout. Plát potřeme rajčatovým protlakem (pokud je tuhý, smícháme ho s trochou vody), na to používám silikonovou mašlovačku. Slaninu si nakrájíme na malé kostičky, parmazán nastrouháme. Obojím posypeme plát potřený rajčatovým protlakem a zamotáme do rolády. Krájíme cca 0,5 cm tlusté šneky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Před pečením posypeme černým sezamovým semínkem.
Šneky dáme péct na cca 8 – 10 minut na 200 stupňů.
Makronutrienty
13%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 216 kJ | 382 kJ |
Kalorická hodnota | 291 kcal | 91,4 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,95 g
0,549 g |
1,87 g
0,173 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,595 SVJ | 0,187 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23 g
8,78 g |
7,22 g
2,76 g |
Bílkoviny | 15,3 g | 4,83 g |
Sůl | 0,592 g | 0,186 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů