Low carb ovocný koláč s tvarohem a sněhovou peřinou s červeným rybízem

Zdena

Vyzkoušejte tento svěží nízkosacharidový ovocný koláč se sněhovou peřinou. Místo rybízu lze využít jakékoli výraznější ovoce - višně, maliny, určitě by byl skvělý i s rebarborou. Koláč je z kvalitních základních surovin.

Low carb ovocný koláč s tvarohem a sněhovou peřinou s červeným rybízem

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
mouka mandlová z mandlových jader 65 g
mouka kokosová 40 g
čerstvý krémový sýr 80 g
vejce slepičí střední, m 2 kusy
kypřící prášek do pečiva 0,5 lžičky
tvaroh v kostce 250 g
xylitol, cukr březový 1 lžíce
vejce slepičí střední, m 1 kus
vanilkový extrakt 1 lžička
smetana ke šlehání, šlehačka 50 ml
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
rum (originál tuzemský) 1 lžíce
xylitol, cukr březový 1 lžíce
rybíz červený 250 g
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Použila jsem formu o průměru 20 cm. Před pečením formu vymažte máslem a vysypte kokosem nebo trochou mandlové mouky. Formu místo vymazání můžete vyložit jen pečícím papírem.

  2. Těsto - všechny suroviny na těsto - mimo vaječného bílku - jsem dala do sekáčku od tyčového mixeru a promixovala. Vlhkou rukou jsem těsto natlačila do formy tak, aby kolem vznikl okraj vysoký 1-2cm. Pečeme při 180C cca 15minut. Poté na předpečený koláč rozetřeme tvarohovou náplň.

  3. Tvarohová náplň - suroviny na náplň umixujeme v sekáčku. Koláč potřený náplní dáme péct na dalších 20minut. Poté na koláč navrstvíme bílkovou směs.

  4. Bílková směs - z bílků, které zbyly z těsta ušleháme tuhý sníh, následně zašleháme Xylitol pěkně do tuha. Nakonec lehce vmícháme rybíz, citronovou šťávu, a skořici. Bílkovou směs navrstvíme na koláč a opět pečeme cca 15minut hezky do růžova. Dobu pečení přizpůsobte vaší troubě. Záleží i na tom, jak vysoko v troubě je koláč umístěný.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů