Low carb ovocný koláč s tvarohem a sněhovou peřinou s červeným rybízem
Vyzkoušejte tento svěží nízkosacharidový ovocný koláč se sněhovou peřinou. Místo rybízu lze využít jakékoli výraznější ovoce - višně, maliny, určitě by byl skvělý i s rebarborou. Koláč je z kvalitních základních surovin.
- 50m
- 8 porcí
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mouka mandlová z mandlových jader | 65 g |
mouka kokosová | 40 g |
čerstvý krémový sýr | 80 g |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 lžičky |
tvaroh v kostce | 250 g |
xylitol, cukr březový | 1 lžíce |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
smetana ke šlehání, šlehačka | 50 ml |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
rum (originál tuzemský) | 1 lžíce |
xylitol, cukr březový | 1 lžíce |
rybíz červený | 250 g |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Použila jsem formu o průměru 20 cm. Před pečením formu vymažte máslem a vysypte kokosem nebo trochou mandlové mouky. Formu místo vymazání můžete vyložit jen pečícím papírem.
-
Těsto - všechny suroviny na těsto - mimo vaječného bílku - jsem dala do sekáčku od tyčového mixeru a promixovala. Vlhkou rukou jsem těsto natlačila do formy tak, aby kolem vznikl okraj vysoký 1-2cm. Pečeme při 180C cca 15minut. Poté na předpečený koláč rozetřeme tvarohovou náplň.
-
Tvarohová náplň - suroviny na náplň umixujeme v sekáčku. Koláč potřený náplní dáme péct na dalších 20minut. Poté na koláč navrstvíme bílkovou směs.
-
Bílková směs - z bílků, které zbyly z těsta ušleháme tuhý sníh, následně zašleháme Xylitol pěkně do tuha. Nakonec lehce vmícháme rybíz, citronovou šťávu, a skořici. Bílkovou směs navrstvíme na koláč a opět pečeme cca 15minut hezky do růžova. Dobu pečení přizpůsobte vaší troubě. Záleží i na tom, jak vysoko v troubě je koláč umístěný.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů