Low carb koláč s ovocem a sýrem cottage

Zdena

Tento low carb koláč je opravdu výborný. Při pečení nádherně voněl a už jsme se nemohli dočkat, až ho ochutnáme. Jen pozor, takovéto nízkosacharidové koláče jsou velmi kalorické, a proto je jezte jen občas :)

Low carb koláč s ovocem a sýrem cottage

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
mandle mleté 50 g
ořechy vlašské 50 g
mouka kokosová 12 g
vaječný žloutek 1 kus
máslo čerstvé 30 g
sůl 1 špetka
skořice mletá 0,25 lžičky
Cottage sýr 250 g
čerstvý krémový sýr 180 g
vanilkový extrakt 1 lžička
rum (originál tuzemský) 1 lžíce
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
vejce slepičí střední, m 1 kus
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 10 g
máslo čerstvé 10 g
mandle mleté 10 g
mouka kokosová 10 g
skořice mletá 0,25 lžičky
lesní ovoce směs mražená 120 g

Postup přípravy

  1. Do mixéru nebo sekáčku ručního robotu jsem nakrájela na větší kousky tuhé máslo, přidala všechny ostatní suroviny na těsto a rozmixovala. Vzniklou hmotu jsem namačkala do formy (cca 22cm průměr), kterou jsem předtím vyložila papírem na pečení. Korpus jsem dala přepéct do trouby na 180C cca 20min.

  2. Než se korpus předpeče, připravte si náplň. Do mixéru dejte všechny suroviny a lehce umixujte nebo ručně umíchejte v misce. Na předpečený korpus nalijte náplň. Posypte ovocem, skořicí a sekanými mandlemi nebo lupínky. Pečte cca 30 min při teplotě 180C.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů