Losos nebo pstruh lososovitý na sádle se špenátem

Jíťa

Losos nebo pstruh lososovitý na sádle se špenátem

Jak z lososa na pánvi dostat "co nejvíc" pro vaše zdraví? Tipy najdete přímo v receptu :) Doplňovat mořské ryby s omega 3 a vitamínem D nám jen pomůže! Navíc, příjemná změna oproti tradičnímu kuřeti nebo vepřovému :) Lososa můžete nahradit i pstruhem lososovitým.

Postup přípravy

  1. Mražený špenát podlitý lehce vodou necháme povolit na pánvi pod pokličkou na mírném plameni. Pořádně ho osolíme. Takto ZVLÁŠŤ udělaný a POŘÁDNĚ NASOLENÝ špenát je základ úspěchu :) Bude chutnat mnohem lépe, než kdybychom ho dělali se zbytkem ingrediencí.

    Jakmile rozmrzne, povolí a dosáhne voda se špenátem varu, vodu slejeme a dáme špenát z pánve pryč a stranou na talíř.

  2. Na pánvi se sádlem osmahneme nakrájený česnek s cibulkou. Přidáme špenát, který byl odložený stranou, lehce porestujeme dohromady (můžeme přidat i sušená rajčata jako na obrázku) a zalijeme smetanou. Necháme chvilinku probublat a dáme stranou :)

  3. Na rozehřáté pánvi s octem osmahneme lososa a hotového dáme na talíř. Pozor! "Výpek" z lososa nevylévejte! Obsahuje mnoho vitamínu D :) Přelijte jím lososa na talíři :))

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte