Jak z lososa na pánvi dostat "co nejvíc" pro vaše zdraví? Tipy najdete přímo v receptu :) Doplňovat mořské ryby s omega 3 a vitamínem D nám jen pomůže! Navíc, příjemná změna oproti tradičnímu kuřeti nebo vepřovému :) Lososa můžete nahradit i pstruhem lososovitým.
- 40m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Losos | |
---|---|
100 g |
100 g |
5 g |
5 g |
Špenát | |
mražený špenát listový, řezaný 300 g |
300 g |
5 g |
5 g |
30 g |
30 g |
1 stroužek |
1 stroužek |
40 g |
40 g |
Postup přípravy
-
Mražený špenát podlitý lehce vodou necháme povolit na pánvi pod pokličkou na mírném plameni. Pořádně ho osolíme. Takto ZVLÁŠŤ udělaný a POŘÁDNĚ NASOLENÝ špenát je základ úspěchu :) Bude chutnat mnohem lépe, než kdybychom ho dělali se zbytkem ingrediencí.
Jakmile rozmrzne, povolí a dosáhne voda se špenátem varu, vodu slejeme a dáme špenát z pánve pryč a stranou na talíř.
-
Na pánvi se sádlem osmahneme nakrájený česnek s cibulkou. Přidáme špenát, který byl odložený stranou, lehce porestujeme dohromady (můžeme přidat i sušená rajčata jako na obrázku) a zalijeme smetanou. Necháme chvilinku probublat a dáme stranou :)
-
Na rozehřáté pánvi s octem osmahneme lososa a hotového dáme na talíř. Pozor! "Výpek" z lososa nevylévejte! Obsahuje mnoho vitamínu D :) Přelijte jím lososa na talíři :))
Makronutrienty
20%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 360 kJ | 1 741 kJ |
Kalorická hodnota | 86,2 kcal | 416 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,02 g
0,618 g |
14,6 g
2,98 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,302 SVJ | 1,46 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,87 g
2,68 g |
28,4 g
13 g |
Bílkoviny | 5,87 g | 28,3 g |
Sůl | 0,087 g | 0,42 g |
Alergeny
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů