Lehký tvarožník slazený agávovým sirupem
- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
tvaroh v kostce | 250 g |
lučina | 250 g |
bílý jogurt | 370 g |
sirup agávový | 7 lžic |
škrob kukuřičný | 3 lžíce |
polohrubá mouka kukuřičná | 4 lžíce |
olej řepkový | 7 lžic |
vajíčka | 2 kusy |
kypřící prášek do pečiva bezlepkový | 1 kus |
zakysaná smetana | 1 kus |
vajíčka | 1 kus |
cukr vanilkový | 1 kus |
cukr třtinový | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny by měly mít stejnou teplotu, proto je vyndejte alespoň dvě hodiny před pečením..... Troubu vyhřejte na 200 °C. Tvaroh s žervé, sirupem, vejci a olejem vymícháme v robotu nebo umixujeme mixérem. Postupně zašleháváme po lžích škrob a mouku. Jako poslední přidáme kypřící prášek, ten jen krátce a lehce vmícháme silikonovou stěrkou nebo vařečkou. Těsto vlijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby péct na 10 minut.
-
Mezitím si ušleháme ze zakysané smetany, vejce, cukrů (nebo vanilky a cukrů) polevu.
-
Po 10 minutách pečení tvarožníku, plech vyndáme opatrně z trouby a potřeme polevou. Vložíme zpět do trouby, snížíme teplotu na 180 °C a pečeme cca 35 minut až povrch zezlátne až zhnědne. Po upečení necháme tvarožník na mřížce vychladnout a krájíme na kostky. Nejlepší je druhý den až se trochu "rozleží".....
-
Tip: Na polevu můžete také použít agávový sirup. Pokud nechcete použít Agáve, zkuste kukuřičný sirup nebo javorový???
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů