Lehký tvarožník slazený agávovým sirupem

Radka

Lehký tvarožník slazený agávovým sirupem

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
tvaroh v kostce 250 g
lučina 250 g
bílý jogurt 370 g
sirup agávový 7 lžic
škrob kukuřičný 3 lžíce
polohrubá mouka kukuřičná 4 lžíce
olej řepkový 7 lžic
vajíčka 2 kusy
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 1 kus
zakysaná smetana 1 kus
vajíčka 1 kus
cukr vanilkový 1 kus
cukr třtinový 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny by měly mít stejnou teplotu, proto je vyndejte alespoň dvě hodiny před pečením..... Troubu vyhřejte na 200 °C. Tvaroh s žervé, sirupem, vejci a olejem vymícháme v robotu nebo umixujeme mixérem. Postupně zašleháváme po lžích škrob a mouku. Jako poslední přidáme kypřící prášek, ten jen krátce a lehce vmícháme silikonovou stěrkou nebo vařečkou. Těsto vlijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby péct na 10 minut.

  2. Mezitím si ušleháme ze zakysané smetany, vejce, cukrů (nebo vanilky a cukrů) polevu.

  3. Po 10 minutách pečení tvarožníku, plech vyndáme opatrně z trouby a potřeme polevou. Vložíme zpět do trouby, snížíme teplotu na 180 °C a pečeme cca 35 minut až povrch zezlátne až zhnědne. Po upečení necháme tvarožník na mřížce vychladnout a krájíme na kostky. Nejlepší je druhý den až se trochu "rozleží".....

  4. Tip: Na polevu můžete také použít agávový sirup. Pokud nechcete použít Agáve, zkuste kukuřičný sirup nebo javorový???

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů