
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Knedlík | |
---|---|
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Ledvinky | |
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
150 ml |
150 ml |
Postup přípravy
-
Vše tyčovým mixérem rozmixujeme a pak jen vmícháme 2 lžíce jemných ovesných vloček a necháme 10 minut odstát.
Pak vlijeme do hrnku ( nemusíme vymazávat) a dáme na 4 minuty do mikrovlnné trouby.
-
Ledvinky očistíme od kanálků , nakrájíme a namočíme na hodinku do mléka. Po hodině propláchneme a dáme kastrůlku s rozehřátym sádlem, osolíme a opepříme a orestujeme za stálého míchání. Asi po 10 minutách je vyjmeme a do výpeku dáme kousek nakrájeného špeku nadrobno a cibuli. Orestujeme do hněda, podlijeme vývarem nebo vodou a rozmixujeme dohladka. Pak vrátíme ledvinky a povaříme doměkka. Podle potřeby dochutíme solí a chilli.
Makronutrienty
11%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 757 kJ | 1 392 kJ |
Kalorická hodnota | 181 kcal | 333 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,08 g
1,17 g |
5,67 g
2,16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,308 SVJ | 0,567 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,3 g
4,73 g |
26,3 g
8,69 g |
Bílkoviny | 10,5 g | 19,3 g |
Sůl | 0,821 g | 1,51 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů