Kysnuté pudingáče

Lucia Mikolášová

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Kysnuté pudingáče

Postup přípravy

  1. Spravíme si kvások (každý robí trošku inak, ja rozdrolím do teplého mlieka kvasnice a pridám 1 PL cukru, rozmiešam a čakám :-) ) a pridáme ho k ostatným surovinám. Vypracujeme cesto a necháme cca hodinu kysnúť.

  2. Vyšúľame si asi 20 cm šúľočky, ktoré preložíme na polovicu a obmotáme. Necháme ešte chvíľu na plechu kysnúť, potrieme vajíčkom (nabudúce potriem ale roztopeným maslom s olejom, mne to tak viac pasuje :-) ) a pečieme cca 15-20 min. na 200 ° C.

  3. Spravíme si puding a po vychladnutí vmiešame maslo. Pudingáče rozkrojíme a plníme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte