Kynuté dýně

Kynuté dýně 1 další fotka

Úúúžasné kynuté dýně ....mňam! Výborné dýňové kynuté pečivo. Na strašidelné Halloweenské párty s ním určitě budete za hvězdu - tenhle recept z dýně je dobrý, snadný, rychlý, neokoukaný a ještě proklatě tématický:) Dejte si k němu náš dušičkový speciál aka kořeněné mléko s dýňovým pyré a rumem a večírek bude naprosto dokonalý:)

Děkujeme za recept z dýně Evě Kněborové (a ta zase Hance Gomolové :)

Takovou krásu jsem už dlouho neviděla...

Postup přípravy

  1. Nejprve si oloupeme a rozvaříme dýni.

    120 g použijeme do těsta, zbytek na náplň s přidáním cukru+skořice.

  2. Vypracujeme těsto, necháme vykynout.

    Uděláme 12 bochánků, naplníme dýňovou náplní a necháme ještě vykynout.

    Provázek na omotání se smáčí v mouce a po vykynutí se bochánky posypou moukou.

  3. Pekla jsem na 170 asi 25 min. Provázek se sundá po upečení.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte


Další recepty, které vám budou zaručeně chutnat