Květáková polévka s uzeným masem LC

Lucca

Květáková polévka sama o sobě je výborná záležitost. Tak sem ji zkusila trochu jinak.

Květáková polévka s uzeným masem LC

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
maso uzené vepřové 700 g
květák 1 kus
cibule 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 200 ml
nové koření 2 kuličky
pepř černý celý 6 kuliček
bobkový list celý sušený 2 listy
sůl 4 špetky
pepř černý mletý 2 špetky
máslo přepuštěné, ghí 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Uzené kosti omyjeme a dáme vařit spolu s novým kořením, celým pepřem, bob.listem a solí. Vaříme cca 45 minut ( maso se odděluje od kosti) a sbíráme pěnu. Mezitím si připravíme květák, který obereme na růžičky. Když jsou kosti uvařené, vyjmeme z vývaru a vývar slijeme do nádoby přes sítko, použijeme jej potom. ( Vývar, díky sítku zbavíme nečistot, koření). Cibulku nakrájíme nadrobno a zpěníme v hrnci na ghí. Přidáme růžičky květáku, promícháme a zalijeme 1-1,5 litrem vývaru z kostí. ( Zbytek sem si schovala do mrazáku). Maso obereme a schováme na později. Vaříme doměkka. Před rozmixováním jsem si pár kousků květáku odebrala později do polévky. Polévku rozmixujeme, vrátíme zpět na plotnu, prohřejeme, přidáme smetanu, květák a maso. Případně dochutíme solí a pepřem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů