Květáková polévka s uzeným masem LC
Květáková polévka sama o sobě je výborná záležitost. Tak sem ji zkusila trochu jinak.
- 1h:30m
- 6 porcí
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Oslava
- Párty
- Polévky
- Posvícení
- Primal
- Restování
- Silvestr
- Slavnostní tabule
- Svatba
- Valentýn
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Velikonoce
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
maso uzené vepřové | 700 g |
květák | 1 kus |
cibule | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 ml |
nové koření | 2 kuličky |
pepř černý celý | 6 kuliček |
bobkový list celý sušený | 2 listy |
sůl | 4 špetky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
máslo přepuštěné, ghí | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Uzené kosti omyjeme a dáme vařit spolu s novým kořením, celým pepřem, bob.listem a solí. Vaříme cca 45 minut ( maso se odděluje od kosti) a sbíráme pěnu. Mezitím si připravíme květák, který obereme na růžičky. Když jsou kosti uvařené, vyjmeme z vývaru a vývar slijeme do nádoby přes sítko, použijeme jej potom. ( Vývar, díky sítku zbavíme nečistot, koření). Cibulku nakrájíme nadrobno a zpěníme v hrnci na ghí. Přidáme růžičky květáku, promícháme a zalijeme 1-1,5 litrem vývaru z kostí. ( Zbytek sem si schovala do mrazáku). Maso obereme a schováme na později. Vaříme doměkka. Před rozmixováním jsem si pár kousků květáku odebrala později do polévky. Polévku rozmixujeme, vrátíme zpět na plotnu, prohřejeme, přidáme smetanu, květák a maso. Případně dochutíme solí a pepřem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů