Asijská jídla jsou rychlá a snadná. Jedním z tajemství úspěchu je připravit si předem všechny potřebné ingredience. Jakmile začnete vařit, máte skvělé jídlo hotové již za několik minut. :)
Jako přílohu jsem zvolila konjakové nudle.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
2 kusy |
2 kusy |
2 stroužky |
2 stroužky |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
15 g |
15 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
250 ml |
250 ml |
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
Postup přípravy
-
Je lepší si maso naložit předem do ledničky. Stačí třeba i na hodinu, nejvíc ale na 24 hodin. Takže maso naložíme s prolisovaným česnekem a omáčkami.
-
Na velké pánvi (woku) rozehřejeme olej a maso nakrájené na nudličky orestujeme. Musí to být zprudka a rychle.
-
Pak maso vyjmeme a na pánev nalijeme trochu vody a opečeme papriky nakrájené na menší kousky. Nedáváme žádný olej proto, aby z nich nebylo bláto a zůstaly krásně barevné.
-
Pak vrátíme maso zpět na pánev, zalijeme vývarem a zahustíme lněnou moukou. Už dlouho nevaříme, pouze do zhoustnutí omáčky.
Makronutrienty
15%
70%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 316 kJ | 1 738 kJ |
Kalorická hodnota | 75,4 kcal | 415 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,28 g
0,784 g |
12,5 g
4,32 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,228 SVJ | 1,25 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,33 g
0,454 g |
12,8 g
2,5 g |
Bílkoviny | 10,9 g | 60,1 g |
Sůl | 0,492 g | 2,71 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů