Kuřecí špíz pečený na cibulových bramborách

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Kuřecí špíz pečený na cibulových bramborách

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí stehenní řízek 300 g
zelená paprika 0,5 kusu
klobása 1 kus
cibule červená 2 kusy
cibule bílá 2 kusy
brambory pozdní 4 kusy
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kousky a okořeníme grilovacím kořením. Stejně tak papriku a část bílé cibule. Klobásu na kolečka. Na dřevěné jehly navlékáme střídavě maso, cibuli, klobásu a papriku.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Zbylou cibuli nakrájíme na silnější proužky. Pekáč vyložíme pečícím papírem, na který položíme brambory a cibuli. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Pečeme v předehřáté troubě cca 10 minut.

  3. Po 10 minutách brambory opatrně promícháme a navrch položíme připravené špízy a pečeme společně dalších 15 – 20 minut, podle velikosti špízů. Servírujeme s jogurtovo koprovým dipem, sterilovanou červeno řepo nebo čerstvou zeleninovou oblohou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů