- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 kus |
1 kus |
|
40 g |
40 g |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
2 špetky |
2 špetky |
| Zelenina | |
|
100 g |
100 g |
|
100 g |
100 g |
|
50 g |
50 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Na teflonové pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a přidáme na klínky nakrájenou cibuli.
Prsa rozkrojíme na půlky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do pánve na otestovanou cibuli se slaninou a orestujeme maso z obou stran. Podle potřeby malinko podlijeme vodou.
-
Zeleninu nakrájíme, osolíme a dáme do horkovzdušné fritézy, přidáme lžičku ghí a pečeme na 170 st. asi 15 minut.
Vejce usmažíme na pánvi na výpeku z masa. Osolíme a opepříme.
Podáváme s čerstvým salátem.
Makronutrienty
14%
64%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 415 kJ | 2 304 kJ |
| Kalorická hodnota | 99,2 kcal | 551 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,79 g
0,761 g |
15,5 g
4,22 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,279 SVJ | 1,55 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,13 g
4,17 g |
22,9 g
23,1 g |
| Bílkoviny | 12,4 g | 68,7 g |
| Sůl | 0,697 g | 3,87 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














