Rychlý oběd bez tuku...
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
30 g |
30 g |
80 g |
80 g |
80 g |
80 g |
s chilli 80 g |
80 g |
30 g |
30 g |
1 lžička |
1 lžička |
100 ml |
100 ml |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na kousky a promícháme se škrobem. Nesolíme ani jinak nekořeníme. Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso na ní rozprostřeme a necháme bez míchání z jedné strany opékat do křupava.
-
Zatím co se opéká maso, nakrájíme na proužky cibuli a pórek. Do hrnku nalijeme vývar, přidáme sójovou omáčku a cukr. Promícháme.
-
Jakmile je maso z jedné strany opečené, přidáme cibuli a opečeme druhou stranu. Tentokrát už musíme občas zamíchat, aby nám nezčernala cibule.
-
Když je maso téměř hotové, přidáme do směsi ořechy a pórek a ještě asi 2 minuty opékáme.
Nakonec směs zalijeme připravenou zálivkou a v případě potřeby dochutíme solí.
Makronutrienty
30%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 629 kJ | 1 837 kJ |
Kalorická hodnota | 150 kcal | 439 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,48 g
3,08 g |
24,8 g
9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,848 SVJ | 2,48 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,71 g
8,11 g |
19,6 g
23,7 g |
Bílkoviny | 13,1 g | 38,4 g |
Sůl | 1,07 g | 3,12 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů