Kuře v marinádě z máty a jogurtu s těstovinovým salátem
Jednoduchý a velmi dobrý recept pro letní grilování
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí prsa | 500 g |
bílý jogurt | 250 g |
máta čerstvá | 10 g |
meduňka | 10 g |
citrón | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
těstoviny kolínka, rigati | 300 g |
rajčata | 250 g |
okurka | 200 g |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ | 80 g |
pepř černý mletý | 1 špetka |
olej řepkový | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Mátu a bazalku nasekáme, promícháme s jogurtem, solí a pepřem. Zastříkneme šťávou z jednoho citronu. Do marinády naložíme maso - aby bylo krásně křehké a vychucené, ideálně na jeden den. Stačí ale alespoň dvacet minut před přípravou.
-
V osolené vodě uvaříme těstoviny. Scedíme, promícháme s olejem a necháme vychladnout. Rajčata a okurky nakrájíme na kostičky. Přidáme namačkaný sýr a zchladlé těstoviny. Dochutíme pepřem, případně přisolíme.
-
Kuřecí maso zprudka grilujeme. Lze ho také orestovat nasucho na teflonové pánvi.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů