Kuře v marinádě z máty a jogurtu s těstovinovým salátem

Jídelní plán

Jednoduchý a velmi dobrý recept pro letní grilování

Kuře v marinádě z máty a jogurtu s těstovinovým salátem

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
kuřecí prsa 500 g
bílý jogurt 250 g
máta čerstvá 10 g
meduňka 10 g
citrón 1 kus
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
těstoviny kolínka, rigati 300 g
rajčata 250 g
okurka 200 g
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 80 g
pepř černý mletý 1 špetka
olej řepkový 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Mátu a bazalku nasekáme, promícháme s jogurtem, solí a pepřem. Zastříkneme šťávou z jednoho citronu. Do marinády naložíme maso - aby bylo krásně křehké a vychucené, ideálně na jeden den. Stačí ale alespoň dvacet minut před přípravou.

    Mátu a bazalku nasekáme, promícháme s jogurtem, solí a pepřem. Zastříkneme šťávou z jednoho citronu. Do marinády naložíme maso - aby bylo krásně křehké a vychucené, ideálně na jeden den. Stačí ale alespoň dvacet minut před přípravou.

  2. V osolené vodě uvaříme těstoviny. Scedíme, promícháme s olejem a necháme vychladnout. Rajčata a okurky nakrájíme na kostičky. Přidáme namačkaný sýr a zchladlé těstoviny. Dochutíme pepřem, případně přisolíme.

  3. Kuřecí maso zprudka grilujeme. Lze ho také orestovat nasucho na teflonové pánvi.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů