Kuře s pikantní omáčkou - LC

Laduš

Kuře s pikantní omáčkou - LC

Už dlouho jsem měla chuť na nějaké asijské jídlo, respektive indické. Dnes jsem se inspirovala jedním z receptů na Kashmiri Murgh. V Indii se tento pokrm podává především jako předkrm spolu s plackami. Já jsem jej připravila jako hlavní jídlo a jako přílohu jsem zvolila konjakovou rýži. Jídlo je velmi lahodné a lehce pikantní.

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme marinádu na kuře. V misce smícháme všechny uvedené ingredience kromě masa, oleje a citrónové šťávy.

    Kuřecí kousky zbavíme kůže. Kosti necháme. Všechny kousky masa namočíme do marinády a naskládáme do misky. Polijeme zbývající marinádou. Misku přikryjeme a dáme do ledničky na minimálně dvě hodiny, ale nejlepší je přes noc.

    Nějakou dobu před tepelnou přípravou vyndáme misku s naloženým masem ven, aby získalo pokojovou teplotu.

  2. V hluboké pánvi rozpálíme lžíci oleje a zprudka opečeme polovinu kuřecích kousků z obou stran. Maso vyjmeme. To samé uděláme s druhou půlkou masa. Opět maso vyjmeme. Do pánve nalijeme trochu vody, aby se nám všechny připečeniny pustily. Maso vrátíme zpět do pánve včetně zbytku marinády z misky. Pokud je potřeba, přilijeme ještě trochu vody. Necháme pozvolna probublávat, již na mírném ohni, asi tak 20 minut. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte