Ako lowcarb príloha slúži brokolica a karfiol:).
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Příloha | |
|---|---|
|
1 kus |
1 kus |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Maso | |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
kořenicí směs na gyros a kebab 1 lžička |
1 lžička |
|
200 g |
200 g |
|
200 g |
200 g |
|
100 g |
100 g |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Karfiol a brokolicu si dám na 10 minút pariť, potom už len posolím a polejem olivovým olejom.
-
Mäsko s kuracích pŕs si nakrájam na kocky, a opražím na bravčovej masti, pridám gyros korenie, dubáky orestujem a potom zalievam kvalitným hovädzím vyvarom, ku koncu pridám tavený syr, muškátový oriešok a postrúhaný strúčik cesnaku, nechám ešte zredukovat a hotovo.
Makronutrienty
30%
47%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 268 kJ | 2 241 kJ |
| Kalorická hodnota | 64 kcal | 536 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,88 g
1,2 g |
32,5 g
10 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,388 SVJ | 3,25 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,96 g
0,88 g |
24,8 g
7,36 g |
| Bílkoviny | 6,01 g | 50,2 g |
| Sůl | 0,49 g | 4,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













