Kulajda LC

Lucca

Polévka je grunt. Do chladného počasí ideální.

Kulajda LC

Suroviny pro 7 osob

Čeho Kolik
cuketa 1 kus
kedlubna 3 kusy
smetana ke šlehání, šlehačka 1 kus
houby sušené, směs 2 hrsti
kopr čerstvý, koprová nať 1 hrst
kurkuma mletá 1 lžička
kmín mletý 1 špetka
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 2 špetky
ocet kvasný lihový 2 lžíce
vejce slepičí střední, m 2 kusy
vývar drůbeží domácí 1 500 ml
cibule 1 kus
máslo přepuštěné, ghí 2 oříšky

Postup přípravy

  1. Na másle nebo ghí si orestujeme cibuli spolu s nastrouhanou, oloupanou cuketou. Zalijeme vývarem a hned smetanou. Necháme povařit, aby cuketa změkla. Mezitím si uvaříme kedlubnu na kostky spolu s kurkumou a solí. Základ na polévku rozmixujeme mixérem a vrátíme na plotnu. Přidáme namočené houby a necháme provařit. V základu necháme zavařit rozšlehané vejce, dochutíme solí, přidáme nasekaný kopr. Scedíme kedlubnu a přendáme do polévky. Polévku odstavíme a dochutíme octem, pepřem a popřípadě dosolíme. Podáváme se zastřeným vejcem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů