Kulajda LC
Polévka je grunt. Do chladného počasí ideální.
- 40m
- 7 porcí
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Oslava
- Párty
- Polévky
- Restování
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Velikonoce
Suroviny pro 7 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 1 kus |
kedlubna | 3 kusy |
smetana ke šlehání, šlehačka | 1 kus |
houby sušené, směs | 2 hrsti |
kopr čerstvý, koprová nať | 1 hrst |
kurkuma mletá | 1 lžička |
kmín mletý | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 2 špetky |
ocet kvasný lihový | 2 lžíce |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
vývar drůbeží domácí | 1 500 ml |
cibule | 1 kus |
máslo přepuštěné, ghí | 2 oříšky |
Postup přípravy
-
Na másle nebo ghí si orestujeme cibuli spolu s nastrouhanou, oloupanou cuketou. Zalijeme vývarem a hned smetanou. Necháme povařit, aby cuketa změkla. Mezitím si uvaříme kedlubnu na kostky spolu s kurkumou a solí. Základ na polévku rozmixujeme mixérem a vrátíme na plotnu. Přidáme namočené houby a necháme provařit. V základu necháme zavařit rozšlehané vejce, dochutíme solí, přidáme nasekaný kopr. Scedíme kedlubnu a přendáme do polévky. Polévku odstavíme a dochutíme octem, pepřem a popřípadě dosolíme. Podáváme se zastřeným vejcem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů