Krůtí prsa s červenou cibulí, žlutou paprikou, koriandrovou natí, avokádem a batátovými kolečky
Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou
Tuto večeři jsem stvořila na základě svých tehdejších tex-mex chutí a stavu surovin doma. Krůtí prsa jsou libová, avokádo je proto skvělý doplněk k nim.
- 1h
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
300 g |
300 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 stroužek |
1 stroužek |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 svazku |
0,5 svazku |
4 lžíce |
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Batáty omyjte a vydrhněte jemným kartáčkem na zeleninu, poté je nakrájejte na kolečka. Plech vyložte pečicím papírem, ten potřete kokosovým olejem a rozložte na něj kolečka batátů. Osolte je a pokapejte kokosovým olejem a pečte v troubě rozpálené na 250 °C přibližně 15 minut, v polovině doby je otočte.
-
Krůtí prsa odblaňte, nakrájejte na tenší plátky, osolte a okořeňte římským kmínem. Na oleji je orestujte a poté dochuťte trochou limetkové šťávy.
-
Mezitím očistěte papriku, zbavte ji semínek a nakrájejte na drobné kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Koriandrovou nať nasekejte. Avokádo rozkrojte na poloviny, odstraňte pecku, dužninu vyberte ze slupky lžící a rozmačkejte ji s prolisovaným česnekem, limetkovou šťávou, solí a koriandrovou natí.
-
Krůtí prsa podávejte posypaná kostičkami papriky, kolečky cibule a koriandrovou natí a doplňte je batátovými kolečky a ochuceným rozmačkaným avokádem.
Makronutrienty
32%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 571 kJ | 3 375 kJ |
Kalorická hodnota | 136 kcal | 807 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,01 g
1,52 g |
47,3 g
8,97 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,801 SVJ | 4,73 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,27 g
4,96 g |
48,9 g
29,3 g |
Bílkoviny | 8,61 g | 50,9 g |
Sůl | 0,562 g | 3,32 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů