Parádní nízkosacharidový dort s proteinem upekla Olinka Balíková, děkujeme za recept. Ovšem jen občas, je to kalorická bomba:))
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
70 g |
70 g |
kakaový prášek, holandské kakao 30 g |
30 g |
150 g |
150 g |
Krém | |
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
10 g |
10 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
Ještě | |
24 kusů |
24 kusů |
6 lžic |
6 lžic |
Postup přípravy
-
Žloutky smícháme s lučinou a oběma prášky, lehce vmícháme sníh z bílků a pečeme 20 min/160°C na velkém plechu.
-
Po vychladnuti pokapu rumem, 2/3 nakrajim na pasky, vylozim s nimi misu, kterou si nejdrive vylozim potravinarskou folii.
-
Vysleham slehacku, mascarpone a xylitol, 200 g jogurtu...ten je na zredeni kremu, pripravim si 10g zelatiny a jeste teplou vliju do kremu, zamicham a vrstvim krem s ovocem do pripravene misy. Nakonec prikryjeme zbylym platem tak, ze se vytvori dno. Dame min. na 2 hodky do lednicky.
Makronutrienty
25%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 692 kJ | 1 162 kJ |
Kalorická hodnota | 166 kcal | 278 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,77 g
2,9 g |
11,4 g
4,86 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,677 SVJ | 1,14 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,2 g
6,68 g |
20,5 g
11,2 g |
Bílkoviny | 7,87 g | 13,2 g |
Sůl | 0,256 g | 0,429 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů