- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Směs | |
|---|---|
|
150 g |
150 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
20 g |
20 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Krevety povaříme v mírně osolené vodě cca 2 minuty.
-
Salát nakrájíme na kousky, mandarinky oloupeme, rozebereme na měsíčky a každý měsíček rozkrojíme na 3 díly, zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
-
Do průhledných sklenic dáme na dno asi 2/3 salátu s mandarinkami, pak přijde vrstva krevet a navrch zase salát.
-
Jogurt smícháme s koprem a přidáme navrch na druhou vrstvu salátu. Podáváme chlazené.
Makronutrienty
30%
64%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 222 kJ | 334 kJ |
| Kalorická hodnota | 53,1 kcal | 79,9 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,69 g
2,91 g |
5,55 g
4,37 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,369 SVJ | 0,555 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,845 g
0,43 g |
1,27 g
0,646 g |
| Bílkoviny | 7,95 g | 12 g |
| Sůl | 0,807 g | 1,21 g |
Alergeny
- 2. Korýši a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů
