Křepelčí vajíčka se slaninou - obložený snídaňový talíř
Pokud bych si měla vybrat nejoblíbenější snídani, asi by to byly vajíčka. Ty mám ráda na všechny způsoby. A když se mi omrzí slepičí vajíčka, sáhnu po křepelčích vajíčkách :-). Hodně mě baví takovéhle obložené talíře, kam si člověk naskládá vše, na co má zrovna chuť nebo zrovna potřebuje třeba spotřebovat.
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
křepelčí vejce | 9 kusů |
slanina anglická | 50 g |
máslo čerstvé | 5 g |
ořechy makadamové | 15 g |
rajčata cherry | 50 g |
borůvky | 30 g |
ředkvičky | 30 g |
avokádo | 50 g |
Postup přípravy
-
Na pánev vyskládám plátky slaniny a orestuji z obou stran. Pánev vytřu kuchyňskou utěrkou, dám na ní rozpustit máslo, přidám vyklepnutá křepelčí vejce (je třeba skořápku naříznout nožem) a restuji do požadované konzustence. Mezitím si obložím talíř vším, na co mám zrovna chuť. V mém případě to bylo avokádo, makadamové oříšky, borůvky, ředkvičky a rajče. Hodil by se tam určitě i nějaký sýr, olivy, kvalitní šunka, okurka, paprika nebo i jiná zelenina. Vajíčka osolím, opepřím, přidám třeba pažitku nebo petrželku a dám na talíř.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů