Kremrole z kynutého těsta s jahodovou šlehačkou

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Kremrole z kynutého těsta s jahodovou šlehačkou

Postup přípravy

  1. Do vlažného mléka přidáme krupicový cukr a rozdrobené droždí. Vše dobře rozmícháme, ale nenecháme vzejít kvásek. Tekutinu hned nalijeme do mísy s moukou a vanilkovým cukrem. Přidáme vlažné rozpuštěné máslo a žloutky. Rychle vypracujeme těsto. Na pomoučeném válu z něj hned vyválíme plát silný 2 mm, rádýlkem nakrájíme na proužky dlouhé 20 cm, široké 2 cm a spirálovitě je natočíme na kovové trubičky. Naklademe je na plech pokrytý pečícím papírem poslední otočkou dolů.

    Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme je dozlatova v troubě vyhřáté na 190 stupňů.

  2. Po upečení je ihned sundáme z trubiček a necháme vychladnout na rovné podložce.

    Jahody nakrájíme na malé kousky, přilijeme k nim obě šlehačky a přidáme ztužovače. Vše našleháme dotuha. Přisladíme podle chuti a šlehačkou naplníme trubičky. Trubičky pak pocukrujeme moučkovým cukrem .

    Po upečení je ihned sundáme z trubiček a necháme vychladnout na rovné podložce.
Jahody nakrájíme na malé kousky, přilijeme k nim obě šlehačky a přidáme ztužovače. Vše našleháme dotuha. Přisladíme podle chuti a šlehačkou naplníme trubičky. Trubičky pak pocukrujeme moučkovým cukrem .

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte