KRÉMOVÉ HOKKAIDÓ ŘEZY

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

KRÉMOVÉ HOKKAIDÓ ŘEZY

Když jsem včera "posadila" na kuchyňský stůl jednu ze svých hokkaidó dýní, projevil Kubík přání, jestli bych mu neupekla nějakou dýňovou buchtičku. No a proč vlastně ne?

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme dýňové pyré. 1 menší dýně hokkaidó (neloupat a i se slupkou nakrájet na 2cm velké kostky), 1 lžíce másla, cca 50ml vody, špetka soli. V kastrolu rozpustíme máslo, vsypeme dýni, přidáme sůl a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme doměkka asi 20 minut. Poté ještě horké rozmixujeme ručním elektrickým tyčovým mixérem dohladka a necháme zcela vychladnout.

  2. V míse ušleháme ručním elektrickým šlehačem celá vejce s cukrem a citronovou šťávou, poté už jen vařečkou vmícháme dýňové pyré a směs mouky, koření a jedlé sody. Vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný menší plech s vyšším okrajem (já použila formu 32x22cm) a pečeme asi 20 minut na 170 stupňů.

  3. Necháme zcela vychladnout a pak potřeme opravdu lehce hustými švestkovými povidly (asi 3 lžíce), smetanovým krémem a ganaché polevou.

  4. Krém: Vše jen důkladně vyšleháme v míse, nic se nevaří.

  5. Čokoládu nalámeme do misky. Smetanu přivedeme k varu a vlijeme na čokoládu do misky, necháme chvilku "tát" a poté dohladka rozmícháme stěrkou a ihned nalijeme na hotový moučník.

    Vrazíme alespoň na dvě hodinky do lednice.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte