Krémová polévka z řapíkatého celeru s parmezánem a slaninou

Skvělé lowcarb jídlo do letních horkých dní...děkujeme Iris Stranska Roger Ruiz za recept :) https://www.instagram.com/p/ChSgVzDAq9O/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Krémová polévka z řapíkatého celeru s parmezánem a slaninou

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
celer řapíkatý 500 g
cibule sladká, šalotka 1 kus
česnek stroužky 4 kusy
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 0,3 lžičky
nové koření 4 kuličky
smetana na vaření 200 g
sýr parmazánového typu, strouhaný 30 g
slanina 100 g
sezamové semínko tmavé 1 hrst

Postup přípravy

  1. Na ghi nechame zesklovatet salotku a cesnek. Pote pridame nakrajeny na mensi kousky celer a restujeme cca 5 minut. Zalijeme vodou, pridame koreni a varime do zmeknuti. Vse rozmixujeme, prilijeme smetanu, parmezan a kratce jeste provarime. Podavame s cernym sezamem, parmezanem a slaninou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů