Krémová polévka z řapíkatého celeru s parmezánem a slaninou
Skvělé lowcarb jídlo do letních horkých dní...děkujeme Iris Stranska Roger Ruiz za recept :) https://www.instagram.com/p/ChSgVzDAq9O/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Polévky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
celer řapíkatý | 500 g |
cibule sladká, šalotka | 1 kus |
česnek stroužky | 4 kusy |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 0,3 lžičky |
nové koření | 4 kuličky |
smetana na vaření | 200 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 30 g |
slanina | 100 g |
sezamové semínko tmavé | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Na ghi nechame zesklovatet salotku a cesnek. Pote pridame nakrajeny na mensi kousky celer a restujeme cca 5 minut. Zalijeme vodou, pridame koreni a varime do zmeknuti. Vse rozmixujeme, prilijeme smetanu, parmezan a kratce jeste provarime. Podavame s cernym sezamem, parmezanem a slaninou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů