- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Polévka | |
|---|---|
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
200 ml |
200 ml |
|
200 ml |
200 ml |
|
1 kus |
1 kus |
|
3 kusy |
3 kusy |
| Navrch | |
|
10 g |
10 g |
|
minimozzarella 100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Na rozehřátém másle orestujeme nakrájenou cibuli dozlatova. Posypeme kmínem a lahůdkovým droždím a krátce restujeme. Přidáme nastrouhanou mrkev, sůl, orestujeme za stálého míchání. Přilijeme vývar a vaříme doměkka. Rozmixujeme dohladka , přidáme mléko a nastrouhanou mozzarellu , necháme rozpustit a prohřejeme.
Na talíři polévku ozdobíme pažitkovými květy a mini mozzarellou.
Makronutrienty
30%
33%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 424 kJ | 2 140 kJ |
| Kalorická hodnota | 101 kcal | 511 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
5,29 g
3,07 g |
26,7 g
15,5 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,529 SVJ | 2,67 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,46 g
3,78 g |
32,6 g
19,1 g |
| Bílkoviny | 5,73 g | 28,9 g |
| Sůl | 0,513 g | 2,59 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














