Výborná polévka pro ty, co mají rádi špenát.
- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
500 ml |
500 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
na ozdobu 8 g |
8 g |
Postup přípravy
-
Mangold omyjeme, nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, česnek očistíme a nakrájíme každý stroužek alespoň na čtvrtiny.
Mangold, cibuli a česnek vložíme do hrnce, podlijeme malým množstvím vody a dusíme zhruba 10 minut.
-
Přidáme mouku a mléko a rozmixujeme do hladka. Osolíme a vrátíme na sporák, kde polévku povaříme asi 5 minut. Pokud je polévka moc hustá, přidáme mléko.
Servírujeme se lžící jogurtu na každou porci a s jedlými květy, které dodají polévce pikantní příchuť.
Makronutrienty
59%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 287 kJ | 481 kJ |
Kalorická hodnota | 68,6 kcal | 115 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,8 g
2,76 g |
14,7 g
4,63 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,88 SVJ | 1,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,62 g
0,55 g |
2,72 g
0,922 g |
Bílkoviny | 4,42 g | 7,4 g |
Sůl | 0,68 g | 1,14 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů