Krémová fazolová polévka se smetanou

Romča

Sytá tradiční polévka, typická pro zimní období.

Krémová fazolová polévka se smetanou

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
fazole bílé 200 g
celer 1 kus
sůl 1 lžička
cibule 1 kus
špek 30 g
česnek stroužky 3 kusy
vývar z kostí domácí 700 ml
smetana ke šlehání, šlehačka 200 g
pečivo vícezrnné 150 g
petrželka, petrželová nať 1 hrst

Postup přípravy

  1. V hrnci osmahneme nadrobno nakrájený špek, přidáme cibuli , celer a orestujeme. Pak přidáme fazole , česnek, sůl a zalijeme vývarem. Povaříme, rozmixujeme a vlijeme smetanu. Žitný chléb nakrájíme na malé kostičky, dáme na plech s pečícím papírem a vložíme na chvíli do trouby. Pak promícháme s nasekanou petrželkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů