Krémová fazolová polévka se smetanou
Sytá tradiční polévka, typická pro zimní období.
- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
fazole bílé | 200 g |
celer | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
cibule | 1 kus |
špek | 30 g |
česnek stroužky | 3 kusy |
vývar z kostí domácí | 700 ml |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 g |
pečivo vícezrnné | 150 g |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
Postup přípravy
-
V hrnci osmahneme nadrobno nakrájený špek, přidáme cibuli , celer a orestujeme. Pak přidáme fazole , česnek, sůl a zalijeme vývarem. Povaříme, rozmixujeme a vlijeme smetanu. Žitný chléb nakrájíme na malé kostičky, dáme na plech s pečícím papírem a vložíme na chvíli do trouby. Pak promícháme s nasekanou petrželkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů