Opět super místo nízkoscharidového pečiva, ale i jen tak na zob - v tomto případě bych zkusila ještě doplnit o trošku anglické slaniny a česneku (zkusím příště).
- 25m
- 8 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
nahrubo strouhaný 125 g |
125 g |
60 g |
60 g |
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Navrch | |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vše jsem smíchala, udělala tvary (těsto je lepivé), posypala černým sezamem a dala péct na pečícím papíře na 180°C mírně dozlatova.
Makronutrienty
11%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 406 kJ | 543 kJ |
Kalorická hodnota | 336 kcal | 130 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,96 g
1,6 g |
2,31 g
0,618 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,596 SVJ | 0,231 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,7 g
10,3 g |
9,95 g
3,97 g |
Bílkoviny | 21,8 g | 8,44 g |
Sůl | 1,43 g | 0,553 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů