Skvělá lowcarb křupavá a zdravá příloha...na cesty i k vínu.
Děkujeme Zuzce Causeway za recept :)
- 20m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
sýr parmazánového typu, strouhaný 200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vše dobře promícháme a dáme na pekáč s pecím papírem.
Pořádně namačkáme na plech, aby vznikla tenká placka a dáme péct na 180°C, dokud to nezezlátne ,zkouška jak jinak než špejle :)
-
Nechat mírně zchladnout a nakrájet na kostky nebo jak chcete, až vychladnou pořádně tak jsou moc dobré a hlavně křupavé.
-
A tip co ke krekrům: Dýni si očistíme, nakrájíme na větší kostky, krátce povaříme v osolené vodě. Až jsou na zkus tak slejeme vodu, mezi tím si nakrájíme cibuli na kostičky ,osmahnem na kokosovém oleji.
Pak přidáme na kolečka nakrájenou klobásu ,chvilku restujeme a pak přidáme připravenou dýni a restujeme znova. Osolíme, trochu pepře a je hotovo.
Dip je zakysanka s česnekem a pórkem.
Makronutrienty
21%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 079 kJ | 2 199 kJ |
Kalorická hodnota | 497 kcal | 526 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,7 g
1,02 g |
17,6 g
1,08 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,67 SVJ | 1,76 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
40,3 g
7,98 g |
42,6 g
8,44 g |
Bílkoviny | 21,9 g | 23,1 g |
Sůl | 1,01 g | 1,06 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů