Koprová omáčka s hovězím masem
Klasika v lowcarb verzi, moc dobrá! Krásný den a pro více inspirace sleduj: https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=NGExMmI2YTkyZg==
- 1h:40m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí přední maso bez kosti | 750 g |
mrkev | 2 kusy |
celer | 1 kus |
petržel kořenová | 1 kus |
bobkový list celý sušený | 3 kusy |
nové koření | 4 kuličky |
pepř černý celý | 4 kuličky |
sůl | 1 lžička |
kopr čerstvý, koprová nať | 1 svazek |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 ml |
čerstvý krémový sýr | 100 g |
ocet kvasný lihový | 2 lžičky |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Vše dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme doměkka (já v multifunkčním hrnci Salente Cuco, na program dušení, hodinu a půl)
-
Vývar s masem scedíme, do vývaru přidáme tvrdé stonky kopru a vyvaříme je (cca 20 minut). Poté je vyndáme a přilijeme smetanu, přidáme přepasírovanou uvařenou zeleninu (celer a petržel) a smetanový sýr (na zahuštění). Dáme nasekané výhonky kopru, dochutíme solí, octem a provaříme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů