Maminka piekla - Koláčik zo špaldovej múky a ovsených vločiek :).
Veeľmi jednoduchý a rýýchlo upečený (v našom prípade pri varení obeda )
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 hrnek |
1 hrnek |
3 hrnky |
3 hrnky |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 kus |
1 kus |
Navrch | |
600 g |
600 g |
Drobenka | |
80 g |
80 g |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Zmiešame najprv suché a mokré suroviny zvlášť. Potom ich spojíme a vymiešame do polotuhého cesta. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy a vrch cesta posypeme najlepšie nahusto ovocím.
-
Zo surovín na posýpku vytvoríme drobivú zmes, ak treba, pridáme trochu masla. Posýpku navrstvíme po celej ploche koláča.
Ten pečieme pri teplote 170 stupňov cca 30 minút
-
Najlepšie koláčik, ako tradične, chutí na druhý deň, v ten prvý je ale super chrumkavý
Makronutrienty
61%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 433 kJ | 3 404 kJ |
Kalorická hodnota | 342 kcal | 813 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
38,7 g
18,6 g |
91,9 g
44,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,87 SVJ | 9,19 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,8 g
2,4 g |
49,3 g
5,69 g |
Bílkoviny | 4,07 g | 9,68 g |
Sůl | 0,138 g | 0,327 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů