Kokosová polévka s brokolicí

Kateřina Gallinová

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Kokosová polévka s brokolicí

Inspirovala jsem se kokosovou polévkou z brožurky Nadace Westona A. Price Healthy 4 Life, místo chilli jsem zvolila čerstvé bylinky a přidala rýži a brokolici.

Postup přípravy

  1. Rýži předem na několik hodin namočte do vody se špetkou soli a poté ji propláchněte a nechejte okapat.

  2. V hrnci uveďte do varu kuřecí vývar s kokosovým "mlékem", najemno nastrouhaným čerstvým zázvorem a solí a přidejte rýži. Výkon plotýnky ztlumte na minimum, hrnec zakryjte pokličkou a rýži uvařte téměř doměkka.

  3. Poté přidejte na růžičky rozebranou brokolici a dále vařte, podle potřeby můžete dolít ještě vývar, kokosové "mléko" a nebo vodu.

  4. Jakmile budou rýže a brokolice měkké, přidejte do hrnce citrónovou šťávu, nahrubo nasekané bylinky - cibulovou nať, thajskou bazalku a koriandr a prohřejte. Polévku podle potřeby dochuťte solí a podávejte ji teplou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte