KOKOROLÁDA S TVAROHOŠLEHAČKOU A BORŮVKAMI
Nízkosacharidová rychlovka do Ka Sha fe - kdo se kdy bál rolády, měl by strachy opustit a pustit se do ní. Děkujeme Kateřině Tiché za krásný recept :)
- 40m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Jedlé dárky
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
sůl | 1 špetka |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
kokos sušený, strouhaný | 1 lžíce |
mouka kokosová | 30 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 0,5 lžičky |
smetana ke šlehání, šlehačka | 1 kus |
tvaroh měkký tučný | 1 kus |
sirup javorový | 1 lžíce |
borůvky | 2 hrsti |
Postup přípravy
-
korpus: ze 4 bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh, 4 žloutky vyšleháme stejnými metličkami se zarovnanou lžící erythritolu do pěny (skoro to zbělá a dosti nabyde), přišleháme 1 PL kokosu, 2 PL kokosové mouky, 1/2 ČL prdopu bez fosfátů - bude to asi dost tuhé, přišlehám něco horké vody - musí to být husté, ale pohyblivé. Vmícháme (vařečkou) sníh a vylijeme na pečpapír na plech (toto bylo na 25 x 37). Stěrkou se pokusíme co nejrovnoměrněji rozprostřít až ke krajům a párkrát s tím plechem třískneme o linku, aby se ještě rozbily vzduchové bublinky.
-
Pečeme 6-1O min na 18O°C (lepší v předehřáté troubě). Po upečení sloupnout papír, položit jej na korpus a zarulovat, nechat vystydnout. (nesmíme přepéct, jinak nepůjde srolovat - bude se lámat; pokud se to zadaří neroládově, nezoufejte - až to vychladne, tak to prostě řízněte napůl, dejte placky na sebe a máte čupr řezy)
-
krém: 1 šlehačku do 3/4 tuha, zašlehat kostku tvarohu a případně trochu čekankového sirupu (tvaroh je přeci jen trochu navinulý) dokončení: rozrulujeme korpus, namažeme krém, posypeme borůvkami, zarulujeme a celou roládu omažeme zbylým krémem. Zdobíme dle libosti.
-
tip1: šlehejte vše (sníh, žloutky, krém) na nízké otáčky - sice to o chvilinku déle trvá, ale výsledný šlehanec je kompaktní, bez té spousty vzduchu, co se tam dostane při rychlootáčkách (já opravdu šlehám na stupeň č. 1 - a celou roládu jsem měla od rozbití vajec po strčení do tašky za 45 minut) tip2: krém je jiný, pokud jej připravíte jen ze dvou šlehaček - pak je roláda opravdu jako peříčko - doporučuji vyzkoušet! Pokud Vám přijde moc řídký, vešlehejte k nim lučinu (já měla v lednici jen jednu šlehačku, proto to impro) no a že se může bobulovat dle libosti, to se ani říkat nemusí!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů