Knedlíčky "blbounky" bez lepku, mléka a vajec ( cca 12 knedlíčků)
Polévkové knedlíčky.....Na Zelený čtvrtek, Bílou sobotu i Velikonoční pondělí do zeleninového vývaru blbounky s mrkví nebo drožďové do svátečního pondělního silného vývaru třeba játrové? Bez lepku, mléka (játrové a blbounky i bez vajíčka). Najdete i v kapitole polévky v Radčině kuchařce 2...
- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
brambory vařené ve slupce | 250 g |
mrkev | 50 g |
hraška na obalování pikantní | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
houska bez lepku | 1 kus |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Uvařený oloupaný teplý brambor a syrovou mrkev oškrábeme a nastrouháme do misky na jemné slzy. Přidáme nasekané bylinky a nakrájené pečivo, osolíme. Do hrnce si dáme vařit vodu. Ve skleničce rozmícháme lžíci Hrašky ve třech lžících teplé vody.
-
K nastrouhané zeleninové směsi s pečivem přidáme rozmíchanou Hrašku a podle chuti osolíme. Pokus se nám směs zdá málo vlhká přidáme ještě trochu vody. Mokrou rukou tvarujeme PEVNÉ kulaté knedlíčky o průměru cca 3-4 cm, které necháme cca 5 minut odpočinout. Knedlíčky vaříme ve horké vodě (jen probublávající pod bodem varu)cca 3-4 minuty podle velikosti. Z vody je vybíráme opatrně děrovanou naběračkou. Podáváme k omáčkám (guláš) nebo vkládáme do hotové polévky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů