Knedlíčky "blbounky" bez lepku, mléka a vajec ( cca 12 knedlíčků)

Radka

Polévkové knedlíčky.....Na Zelený čtvrtek, Bílou sobotu i Velikonoční pondělí do zeleninového vývaru blbounky s mrkví nebo drožďové do svátečního pondělního silného vývaru třeba játrové? Bez lepku, mléka (játrové a blbounky i bez vajíčka). Najdete i v kapitole polévky v Radčině kuchařce 2...

Knedlíčky "blbounky" bez lepku, mléka a vajec ( cca 12 knedlíčků)

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
brambory vařené ve slupce 250 g
mrkev 50 g
hraška na obalování pikantní 1 lžíce
sůl 1 lžička
houska bez lepku 1 kus
petrželka, petrželová nať 1 hrst

Postup přípravy

  1. Uvařený oloupaný teplý brambor a syrovou mrkev oškrábeme a nastrouháme do misky na jemné slzy. Přidáme nasekané bylinky a nakrájené pečivo, osolíme. Do hrnce si dáme vařit vodu. Ve skleničce rozmícháme lžíci Hrašky ve třech lžících teplé vody.

  2. K nastrouhané zeleninové směsi s pečivem přidáme rozmíchanou Hrašku a podle chuti osolíme. Pokus se nám směs zdá málo vlhká přidáme ještě trochu vody. Mokrou rukou tvarujeme PEVNÉ kulaté knedlíčky o průměru cca 3-4 cm, které necháme cca 5 minut odpočinout. Knedlíčky vaříme ve horké vodě (jen probublávající pod bodem varu)cca 3-4 minuty podle velikosti. Z vody je vybíráme opatrně děrovanou naběračkou. Podáváme k omáčkám (guláš) nebo vkládáme do hotové polévky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů